Handen en voeten

Acrylnagels

Behandeling

Acrylnagels

Voordat ik ga vertellen wat acrylnagels zijn en hoe het zetten ervan in zijn werk gaat, vertel ik u eerst wat achtergrondinformatie over de natuurlijke nagels.

Nagels groeien 0,1mm per dag en de nagelplaat bestaat uit drie lagen: de hoornlaag (schubbenlaag), de keratinelaag (sponslaag) en de ephiteellaag (onderste laag). De nagel heeft een functie, namelijk die van het beschermen van de zenuwuiteinden in de vingertoppen. Lang, lang geleden stelde nagels de mens in staat om wortels, knollen en aardappels uit de grond te graven. Tegenwoordig hebben we daar gelukkig machines en supermarkten voor en liggen die tijden ver achter ons.

Tegenwoordig laten we nagels niet meer groeien om praktische reden maar omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is. En die mooie vrouwelijke nagels, dat is toch wel wat elke vrouw wil. Als nagels zwak of breekbaar zijn worden kunstnagels over de bestaande nagels gezet.

Acrylnagels

Behandeling

Acryl

Acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletjes.
Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit.

De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren.
Acryl is dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

De behandeling

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden. De nagelriemen worden teruggeduwd en geknipt, en de nagelplaat wordt iets opgeruwd met een vijl. Hierna worden de nagels verlengt met een tip. Als het nagelbed te kort is zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon.

Na het schoon en vetvrij maken van de natuurlijke nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uitgehard zullen de nagels worden gevijld. Tenslotte worden de nagels mooi afgewerkt met een hoogglanslak, die zeker 3 tot 4 weken blijft zitten.

Nabehandeling/ opvullen

Na een week of 3 – 4, ligt aan uw nagelgroei, zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten opvullen. Met een frees wordt de oude laag acryl verwijderd. Vervolgens worden de nagels op de gewenste lengte gevijld en worden de nagelriemen weer teruggedrukt en afgeknipt. Daarna komt de laag acryl er weer overheen en zien u nagels er weer uit als nieuw!!

Gellak

Behandeling

Gellak

Gellak is een soort middenweg tussen nagellak en gelnagels. Ideaal voor mensen die geen kunstnagels willen, maar wel het gemak van lang mooi blijvende nagels.

Gellak wordt ook wel gel nagellak, gel polish of soak off gel genoemd. Gellak combineert de eigenschappen van een gel met die van een nagellak in heel veel verschillende kleuren. De nagels zien er één tot twee weken fantastisch uit. Soms ook wel langer, mede afhankelijk van hoe hard de nagels groeien. Het bladdert niet, en het geeft de nagels een extra stevigheid. Scheuren en afbreken wordt hierdoor geminimaliseerd. Het is een ideaal product voor mensen die geen verlengde kunstnagel willen, maar wel mooi verzorgde nagels voor een langere periode.

De behandeling

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden. De nagelriemen worden teruggeduwd en geknipt, en de nagelplaat wordt iets opgeruwd met een vijl. 

Na het schoon en vetvrij maken van de natuurlijke nagels zal de gellak worden aangebracht. We beginnen met een base coat. Dan een verstevigende extra laag ( hard gel, rubber base). Vervolgens komt er 2 keer een laag van de kleur op de nagels die dan wordt afgewerkt met een hoogglans top coat.

De behandeling wordt afgerond met het aanbrengen van een verzorgende nagelriemolie.

Nabehandeling/ opvullen

Na een week of 3 – 4, ligt aan uw nagelgroei, zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten opvullen. Met een frees wordt de oude laag acryl verwijderd. Vervolgens worden de nagels op de gewenste lengte gevijld en worden de nagelriemen weer teruggedrukt en afgeknipt. Daarna komt de laag acryl er weer overheen en zien u nagels er weer uit als nieuw!!

Verzorging van de acrylnagels en gellak

Nu u eenmaal mooie nagels op uw handen en/ of voeten heeft wilt u natuurlijk ook graag dat ze mooi blijven!!

Een goede verzorging van de acrylnagels en gellaknagels is dan ook heel belangrijk.

Nagelriemolie

Als u acrylnagels of gellak draagt is het verstandig om dagelijks uw nagelriemen in te smeren met een olie. Deze nagelriemolie is speciaal ontwikkeld voor acrylnagels en zorgt ervoor dat uw nagelriemen mooi soepel blijven, waardoor je minder snel lifting (lucht) onder uw nagels krijgt.

Ook zorgt deze nagelriemolie ervoor dat uw natuurlijke nagels gezond blijven. In de olie zitten ingrediënten die uw natuurlijke nagel voedt.

Vijlen

Doordat uw natuurlijke nagels gewoon doorgroeien, worden de acrylnagels ook steeds langer en misschien voor u té lang. Je stoot je nagels dan vaker en het risico dat er dan een nagel afknapt wordt ook steeds groter. Het is dan verstandig om uw acrylnagels een stukje korter te vijlen.

Dit doet u met een vijl die speciaal voor acrylnagels is gemaakt. Deze vijl is groffer, waardoor je de acrylnagels sneller op de gewenste lengte vijlt.

Je kunt/ mag de acrylnagels nooit knippen met een schaartje of knippertje. Doordat de acrylnagels heel hard zijn komt er te veel druk op de gehele nagel te staan, waardoor je natuurlijke nagels kunnen gaan inscheuren of de acryl loslaat van de nagelplaat.

Foto's

Hier vind u een klein overzicht van onze foto’s.