IK Skin Perfection

LET NATURE BE YOUR MEDICINE

Bij IK Skin Perfection geloven we in de schoonheid van iedereen. Onze missie is natuurlijke schoonheid versterken met krachtige, pure, bewezen effectieve skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur.

DE FILOSOFIE

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en verdient aandacht. Onze doelstelling is om jou bewust te maken van je huid en je keuzes. Met respect, liefde en bescherming van en voor de aarde en jouw huid hebben wij bewuste keuzes gemaakt.

Bij de ontwikkeling van IK Skin Perfection is de natuurlijke conditie en flora van de huid ons uitgangspunt. Met deze visie bouwen we samen met jou aan innerlijke en uiterlijke gezondheid. Door verschillende factoren kan de huid uit balans raken. Om jouw huid naar een gezonde basis terug te brengen werken we met 100% pure, krachtige, organische ingrediënten – cosmeceuticals – en ontwikkelen we onze producten volgens het NO-label. Dit betekent dat we constant zoeken naar de fijnste natuurlijke ingrediënten op aarde met de hoogst mogelijke actieve bestanddelen. Die combineren we met elkaar voor de beste resultaten, zonder te werken met synthetische stoffen als bijvoorbeeld minerale oliën, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen.

Ieder product heeft een unieke formule met ingrediënten die zijn samengesteld om elkaars werking te versterken. De pH-waarde in onze producten is afgestemd op de natuurlijke pH-waarde van de huid. Dit houdt de zuurtegraad van je huidflora in balans en voorkomt dat de huid uitdroogt en onzuiverheden vrij spel krijgen.

Door onze ervaring met cosmeceuticals en de wetenschap van de huid zijn wij in staat om zichtbare, aantoonbare, prachtige resultaten te bereiken voor iedere huidwens of huidprobleem.

Pure Power, Truly Natural.

DE GROENE COSMECEUTICALS VAN IK SKIN PERFECTION

Alle producten van het Nederlandse merk IK Skin Perfection zijn cosmeceuticals. Cosmeceutical is een samentrekking van ‘cosmetica’ en ‘farmaceutica’. Cosmetica werken alleen op de bovenste, dode huidlaag, waardoor ze de huid enkel verzorgen. Cosmeceuticals bevatten hogere percentages actieve werkstoffen met een farmaceutische werking en ze hebben een lagere pH-waarde dan cosmetica. Daarnaast maakt Skin Perfection gebruik van ‘Infusion Knowledge’, een transportsysteem dat de ingrediënten dieper in de huid door laat dringen. Dankzij deze eigenschappen werken cosmeceuticals vele malen effectiever. Ze hebben een huidverbeterende werking en ze kunnen diverse huidproblemen behandelen, waaronder acne en rosacea. Cosmeceuticals zijn normaal gesproken enkel verkrijgbaar via de schoonheidsspecialist, huidtherapeut of dermatoloog door de dieptewerking.

RESPECT VOOR DE HUID EN DE NATUUR

IK Skin Perfection staat voor maximale huidverbetering zonder irritaties. De producten worden dan ook ontwikkeld door dermatologen, huidtherapeuten en farmaceuten. Het merk gebruikt alleen natuurlijke en veilige ingrediënten met een krachtige werking. Daarnaast houden ze zich aan het NO-label, dat aangeeft dat de formules geen huidonvriendelijke ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten kunnen voor irritaties, overgevoeligheid, huidproblemen en huidschade zorgen. Je huid is je beschermlaag, waardoor het van groot belang is dat ze gezond en sterk blijft. De formules zijn daarom vrij van onder andere synthetische kleurstoffen, parabenen, petrolatum, paraffine, parfum, TEA/DEA, SLS/SLES, etherische oliën en synthetische alcoholen. IK Skin Perfection test niet op dieren, maakt gebruik van recyclebaar glas (dat de houdbaarheid van de producten verlengt) en van FSC gecertificeerd papier en karton.

MEDICAL COLLECTION

Speciaal voor de meest gevoelige huid en voor de huid die beschadigd is door intensieve medicatie, bestraling of chemokuren is er de Medical Collection. De producten binnen deze collectie zijn puur, natuurlijk, zeer huidverdraagzaam en vrij van irriterende en hormoonverstorende ingrediënten. Ze zijn erop gericht de huid optimaal te kalmeren en te beschermen. IK Skin Perfection is zelfs het enige cosmeticamerk in Nederland dat door artsen wordt aangeraden tijdens een chemokuur of bestraling.